Beskæftigelsen er stigende i både Skive og de øvrige kommuner i Vestjylland. Skive er blandt de 15 kommuner i Danmark, der har den laveste ledighed. Danmarks Statistiks nyeste ledighedstal dokumenterer, at ledigheden i Skive sætter bundrekord med 2,5% bruttoledige - svarende til niveauet umiddelbart før finanskrisen i 2008. 

Virksomhederne i Skive oplever derfor stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft indenfor flere fag og brancher - af både højtuddannede, faglærte og ufaglærte.

Bygge og anlæg begynder at mangle f.eks. VVS’ere, tømrere, murere, elektrikere, støbefolk/struktører mm.  Industrien efterspørger typisk maskiningeniører, elektroingeniører og -teknikere, værktøjsmagere, industriteknikere og andre industrimedarbejdere, men også personale indenfor bl.a. ledelse, økonomi og markedsføring.

Den offentlige sektor mangler bl.a. læger, sygeplejersker til både sygehuse og privat praksis, men også personale i sundhedsplejen , skole- og ældreområdet, social/pædagogisk medarbejdere mm.

 

www.arbejdsmarkedsbalancen.dk kan du for ”Vestjylland” se de brancher og fag, hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder eller egentlig mangel på arbejdskraft.

Publiceret 28-11-2017