I Skive Kommune er der omkring 2.200 virksomheder, flest micro, små og mellemstore virksomheder. Ganske få virksomheder kan kategoriseres som 'store' virksomheder, til gengæld beskæftiger disse en stor del af arbejdskraften. Der er tale om innovative produktionsvirksomheder indenfor eksempelvis elektronik-, metal-, og maskinindustrien.

En række af disse Skive virksomheder er Danmarks, Europas, og endda verdens førende indenfor offshore, vindkraft, klimastyring, elektronikkøling, m.v., og virksomhederne opererer på nogle af de største internationale vækstmarkeder. De står i dag med et stort vækstpotentiale, som de ønsker at udnytte ved at gøre brug af højtkvalificeret arbejdskraft.

Også indenfor fødevareproduktion har Skive især en markant producent, som er kendt for sin gode smag. Thise Mejeri, leverer hver dag økologiske mælkeprodukter til bevidste forbrugere i hele landet og på eksportmarkederne. På Skive-egnen er Thise Mejeri desuden kendt som en lokal-engageret virksomhed og en vigtig arbejdsplads med gode værdier. 

 

 

 

 

 

Publiceret 25-11-2016