Familien Vester bor på den gamle præstegård i landsbyen Thise. Her bor de i cykelafstand til det meste og tæt på alt det andet – i et smørhul, som Søren beskriver det. Søren er designer, han er kendt for sine lidt skæve vinkler og har altid gang i kreative projekter.

Før boede Søren og Dorthe i København, men de savnede plads, natur og bedsteforældre. I dag savner de ikke livet på Amagerbrogade. Tværtimod, fortæller Søren. - Det fedeste ved at bo her er, at der er alle muligheder. Der er mange, som ikke tror på det, men du kan jo alt. Jeg vil nærmest sige: Vis mig den ting, der ikke kan lade sig gøre herude.

Familien sætter stor pris på det aktive fællesskab i landsbyen. - Thise er et enormt stærkt samlingspunkt. Der er rigtig mange som bidrager, som gerne vil det her fællesskab. Folk er gode til at sætte i gang, hjælpe hinanden og være opmærksomme på hinanden og på børnene, som cykler rundt og render rundt mellem hinanden. Det er enormt trygt at have børn til at vokse op sådan et sted her, fortæller Dorthe, der arbejder 500 meter fra hjemmet på Thise Mejeri.

Publiceret 28-02-2017