Gennem mange år har vi haft fokus på at skabe unikke rammer for borgernes fritidsliv. Vi en af de kommuner i landet, der har allerflest kvadratmeter fritidsfaciliteter til rådighed pr. indbygger. Som noget unikt, kan egnens foreninger og sportsklubber kvit og frit benytte faciliteterne, der er af meget høj kvalitet. 

Derfor blev vi da også meget glade, da vi blev kåret som Danmarks Bedste Idrætskommune af Danmarks Idrætsforbund(DIF) i 2013, i en undersøgelse baseret på ikke færre end 22 parametre indenfor faciliteter, økonomi, frivillighed og idrætspolitik. Undersøgelsen er den største af sin slags, og der er ikke lavet nogen tilsvarende siden.

I idrætsforeningerne og –klubberne har vi et anseligt stort antal aktive og frivillige, ligesom vi har en mangfoldighed af idrætsgrene, som man ellers kun ser i større kommuner. Vi gør os bemærkede på eliteplan i håndbold, fodbold, travsport, atletik, taekwondo, boksere, badminton, golf, BMX, gymnastik, dans, bowling, skydning, windsurfing, sejlsport m.fl.

Hvert år afholder vi som kommune et stort arrangement, hvor vi hylder årets danske mestre, nordiske mestre og verdensmestre. Vi plejer at lykønske op mod 100 mestre!

Publiceret 03-10-2016